вторник, 22 февруари 2011 г.

Дизайн в снимки: 8 тематични идеи за детската стая

Ако сте креативни и хобито Ви е да майсторите разни неща в дома си, ние Ви предлагаме няколко тематични проекта за интериора на детската стая в дома Ви. Можете да съобразите бъдещата трансформация с интересите на Вашето дете и нещата, които харесва.


1. Библиотека в облаците





Проект, който е подходящ особено за децата, които обичат да прекарват времето си, заровени в книгите. Към практичното място, където да се поставят книгите, са добавени и някои забавни, но и полезни елемента – в долната част на шкафовете могат да се съхраняват играчките, а големите възглавници върху пода и удобното място за сядане до прозореца осигуряват идеално място за четене. Като последен щрих в интериора е украсата на стените – боядисани в небесно синьо, с облачета и балони, създаващи усещането за един друг, приказен свят.


2. На абордаж




Ето още един тематичен дизайн за деца, които обичат морето. Вашият малък капитан ще се чувства великолепно заобиколен от морски и корабни мотиви. Основната цветова гама е в студени нюанси – синьо и бяло. Леглото е с формата на кораб и съдържа вградени шкафчета за съхранение на вещи.


3. Космическа совалка





Децата, запленени от астронавтиката ще бъдат щастливи да живеят в стая с подобен дизайн. Мотивът върху стените и вратата ще пренесе детето на чужда планета, а фотьойлите с пълнеж от мъниста ще му създадат удобно място, от което да наблюдава своя космически свят. Тъй като Космосът създава една твърде тъмна среда, тък тази тъмнина е омекотена чрез шкафове, боядисани в бяло. Като завършек на всичко това се явява специалното осветление на тавана, създаващо усещането за звездно небе.


4. Около света





За малките пътешественици и любители на географията този дизайн ще е вълнуващ и интересен. Той ще събуди у тях любов към приключенията и чудесата на света. Върху стената са поставени карти на света и рисунки със специализирана тематика, а върху специфично украсения шкаф е отделено място за глобусите.


5. На дъното на океана





Ако детето Ви харесва морската тематика, този проект е специално за него. Предната дъска на леглото е съставена от 3 елемента, имитиращи дъски за сърф, а самото легло напомня на сандъче със скъпоценности. Именно то е основното място за съхранение на вещите на детето. Най-същественият елемент от дизайна обаче е морската сцена, украсяваща стените и тавана, която създава истинско усещане за живот под водното равнище.


6. В Дивия Запад





Ако детето Ви се захласва по уестърни, индианци и каубои, този дизайн е за него. Проектът не е сложен и се базира на формата на балдахина на леглото, който напомня индианска шатра (типи). Старинният стол, мотивите с коне и картините на стената допълват внушението.


7. Страната на феите





Малките момиченца, които обожават приказните герои, ще бъдат очаровани от този дизайн. Той е свързан преди всичко с фантазията и въображението. Тук се срещат практичност и фантазия, за ад създадат на Вашето дете така жадувания приказен свят. А той е създаден както от специфичната украса на леглото, така и от изрисуваните в небесен и цветен мотив стени и таван. Дизайнът се допълва от много къдрички и панделки.


8. Връзка с природата






Този дизайн е създаден за деца, които обичат природата и се интересуват от разучаването й. Той включва живи растения, място за специализирани книжки, инструменти (лавици и чекмеджета) за разучаване и градинарство и много място за новите открития (дъска за писане и поставяне на картини и снимки). Всичко е организирано и изчистено като дизайн.

Няма коментари:

Публикуване на коментар