четвъртък, 21 април 2011 г.

9 страхотни бебешки стаи

Всеки родител има своя собствена представа за обзавеждането на бебешката стая – дали тя да бъде в ярки цветове или в пастелни нюанси, каква ще бъде декорацията и какви ще са мебелите. Предлагаме Ви да видите една малка колекция от интериори, сред които всеки би могъл да намери нещо по свой вкус.

1. Стилно и елегантноТук е избегната твърде бебешката атмосфера, като интериорът е пресъздаден по един съвременен и елегантен начин. Стилът на стаята е универсален и лесно може да се промени заедно със своите малки обитатели. Изчистените линии на мебелите и декорацията са съчетани с няколко повтарящи се цвята, които унифицират целия интериор.

2. Розово и зеленоТипично момичешка стая в розово, деликатно допълнено от пастелно зелено. Интериор, подходящ както за малки момиченца и за малко по-големи госпожици.

3. Стаята на принцесатаМалко по-смело решение за малките момиченца – ярките цветове и контрасти създават интересна атмосфера, а размерите на помещението позволява в него да се събере не само кошарката на бебето, но и легълцето на неговата кака.

4. Спокойствие в синьо
Тематиката на тази бебешка стая внушава спокойствие и безгрижност. Меките и нежни цветове се съчетават без да контрастират, а мебелите са подредени до стената, откривайки достатъчно място в средата на стаята, където децата могат да играят спокойно. Ботаническите мотиви върху стените представляват една ефектна, но деликатна и ненатрапваща се декорация на интериора.

5. Свежест и цвят
Този интериор определено не може да бъде вписан в стандартите за бебешка стая – вместо пастелните и неярки цветове, тук са използвани свежи и наситени нюанси в малиново, портокалово и лимоново. Всъщност използваните цветове, розово и жълто, са типични за бебешка стая, но тук е направен експеримент с различни от стандартните нюанси.

6. Екзотика и наситеност
Наситените цветове върху дървесината и материите създават една екзотична атмосфера, допълнена от ненатрапчивите животински десени върху завесите и креватчето. Декорацията в интериора е ефектна, но семпла – върху мебелите, върху прозорците и върху пода.

7. В джунглатаЕдин чудесен интериор за малките любители на животните и природата. Избрани са меки пастелни нюанси на зеленото, синьото и кремавото, а декорацията е деликатна и поднесена с финес. Кремавото играе ролята на обединяващ елемент в интериора, като едновременно с това се отличава на фона на зелените стени, без обаче да контрастира с тях.

8. Изтънчени материи
Основният акцент в тези два идентични интериора са материите – те са подбрани така, че да играят роля и на декоративен елемент. Тъкани и материи са съчетани по един много стилен начин, създавайки една цялостна визия. Интересното е, че този ефект отново е постигнат с няколко иначе стандартни цвята – розово, зелено, какаово и жълто, но тук са избрани няколко по-нестандартни нюанса и десена.

9. Стая в небесата
Наситеното тъмносиньо изпъква красиво на фона на бледожълтите стени и пода в нежно синьо. Декорацията е ненатрапчива – няколко аксесоара и забавна щампа върху стената.Няма коментари:

Публикуване на коментар