понеделник, 20 септември 2010 г.

12 стаи за тийнейджъри, обзаведени от самите тях

Колкото повече растат децата, толкова по-изразено показват те своето мнение, вкус и предпочитания. Затова най-добрият начин да са щастливи с интериора на собствената си стая е да го измислят сами. Така те, заедно с помощта на възрастен или дори на професионален дизайнер, са способни да създадат нещо наистина интересно. Вижте няколко примера за това какво въображение и разнообразие във вкусовете могат да имат младите хора, когато на таланта им е дадена зелена светлина.


1. Свеж пролетен дизайн




С помощта на малко боя в наситен цвят, свежи материи в розово и синьо, и аксесоари с изчистен дизайн, тази стая е пример за интериор, превъплъщаващ едновременно детство и юношество. Дизайнът е допълнен от деликатна, но ефектна фреска върху стената, чийто десен се повтаря и върху щорите на прозорците.


2. Стил в синьо




Една изключително красива и стилна стая, решена в светлосиньо, шоколадово, черно и бежово. Стените са декорирани с помощта на деликатен контраст между синьо и бежово, като тези два цвята са основната „нишка“, която преминава през целия интериор – от завесите до леглото. Дизайнът на помещението е бунтарски, но едновременно и изтънчен.


3. Класика и стил




Една едновременно ярка и стилна стая, чиито основен акцент пада върху цветовете. Интериорът е интересна смесица между функция и стил, където сякаш всяко нещо е на мястото си. Различните нюанси на кафявото са умело съчетани с бяло, наситено синьо , жълто и оранжево. Мебелите са с изчистен дизайн, но към тях са добавени няколко закачливи аксесоара, които внасят интерес и ефект.


4. Модерен дизайн




Кой казва, че тийнейджърите разбират от мода само що се отнася до облеклото? Ето един пример за интериор, в който умело се съчетават модерните тенденции и младежката оригиналност. Леглото служи едновременно и като канапе, а по-голяма част от стаята се заема от огромна маса с няколко стола, заменяща необходимостта от бюро. Не са забравени и детайлите – стените са решени по интересен начин в смело райе, съчетаващо няколко наситени нюанса, а завесите са по-скоро деликатни и ненатрапчиви.


5. Ярки цветове






Свежите портокалови нюанси са превърнати в акцент на интериора, като са съчетани с малки червено и жълто. Тази цветова палитра е допълнена с контрастиращ син нюанс и малко зелено, за да се получи ярка смесица от цветове, типична за буйните години на тийнейджърството. За да не засенчват ефектността на цветовете в помещението, мебелите и аксесоарите са оскъдни и с изчистени линии.






6. Стенна декорация






Тук основен акцент са стените – те са декорирани чрез нестандартното съчетание между наситено розово и синьо. Дизайнът отразява прехода от детство към юношество, сливайки типичните за двата периода стила. Стандартните за детската стая мечета, жирафчета и зайчета са заменени с графични фигури, без обаче да се губи типично детската невинност и въображение. Мебелите са решени в бяло и са подбрани така, че да не контрастират с яркия фон на стените.


7. Пурпурни акценти




Очарователните килимчета с формата на пеперуди придават на интериора закачлив чар, а акцентната стена в наситено пурпурно създава контрастиращ фон на останалите елементи, решени в бледи нюанси на бананово и синьо. Дизайнът на помещението е изчистен от излишни мебели и аксесоари.


8. Елегантен интериор




Един изключително елегантен дизайн, в който господстват изтънчеността и стилът. Изборът на цветове – бяло, светлосиньо и моряшко синьо, предопределя деликатното и ненатрапчиво съчетание между тях. Единственото по-смело решение тук е наситеният цвят върху стените, но то е смекчено от деликатните линии на мебелите, завесите и аксесоарите.


9. Дизайн в зелено





Смел и свеж дизайн, съчетаващ зелено с наситена светла охра. Интериорът е по детски претрупан с елементи, без обаче да губи своя стил. Основен елемент тук са деликатните флорални мотиви, които обединяват дизайна в помещението.


10. Стая за момичета




За малките дами, които отказват да пораснат, тази стая е едно приятно убежище в лоното на детството. Съчетанието между нежно розово и деликатно бежово прави интериора едновременно женствен и по детски кокетен. Допълнителен елемент към този приказен дизайн е леглото, богато украсено с балдахин и украса.


11. Интериор в каре




Съчетанието между разноцветно каре и флорални мотиви е смело, но ефектно. Цветовете в този интериор са много, но палитрата се базира върху синьото и виолетовото. Постигнат е ярък контраст между стените в наситено пурпурно и спалната кувертюра в светли нюанси. Най-смелата част от дизайна обаче са декорациите върху стените – карета в разнообразие от нюанси.


12. Стая с антикварна атмосфера




Колкото и странно да е за един тийнейджър да избере този стил, показаният интериор е пример за умело съчетание между модерно и старинно. За да изпъкне старинният дизайн на леглото и полилея, избраната цветова палитра включва няколко пастелни нюанса на зеленото, жълтото и розовото. Дизайнът на стаята е базиран върху ненатрапчиви десени и пестеливо обзавеждане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар